Hoe vaak naar de pedicure?
Gemiddeld brengen klanten om de 6-8 weken een bezoek aan de pedicure. Maar dit is geheel afhankelijk van uw situatie. Mensen die veel eelt aanmaken of kloven hebben gaan soms om de 3 of 4 weken. En als u last heeft van wratten of ingroeiende nagels, gaat u ook meestal vaker naar de pedicure.
Heeft u weinig of geen problemen aan uw voeten dan is een bezoek om de 2-3 maanden voldoende.
Het is wel een misvatting dat wanneer u geen problemen aan de voeten heeft, u ook niet naar de pedicuren hoeft. Veel problemen kunnen voorkomen worden bij een regelmatig bezoek aan de pedicure. Zoals bijv. likdoorns, kloven, schimmelnagels, ingroeiende teennagels.
Een voetverzorger kan tijdig problemen herkennen en voorkomen.
Wat niet is kan nog komen! Zeker bij het ouder worden is het zo dat een regelmatig bezoek aan de pedicure ervoor kan zorgen dat u de kans op huid en nagelproblemen voorkomt of aanzienlijk verkleint.
Is een wrat besmettelijk?
Een wrat is een virus dat verspreid kan worden door direct contact. Een wrat kan dus besmettelijk zijn.
Hoe herken ik een schimmelnagel (kalknagel)?
- De nagel verdikt of verhardt.
- De nagel wordt bobbelig.
- De nagel brokkelt af.
- De nagel verkleurt ( naar geel of donkergeel)
- De nagel kan loslaten.
- Het gebied rondom de nagel kan pijn doen of jeuken.
Wat kan je aan een Schimmelnagel doen? ( in de volksmond kalknagel)
Dit kan je laten behandelen door een pedicure ;).
De pedicure freest verdikte nagels grondig af en adviseert u over voetverzorging en het gebruik van schimmeldodende middelen. voor een acceptabele vorm van herstel zijn wel meerdere bezoeken nodig. Het uiteindelijke resultaat van de behandeling valt of staat met het consequent volhouden ervan. Let wel: de uitwendige aanpak van schimmelnagels leidt zelden tot 100% genezing en het behandelingsproces vergt veel tijd en geduld.
Wat kan ik doen tegen wintertenen?
Wintertenen (ook wel wintervoeten genaamd) ontstaan doordat de voeten te lang aan kou zijn blootgesteld. Dit probleem zal zich sneller voordoen wanneer er sprake is van een slechte doorbloeding van de haarvaatjes in de voethuid. Mensen met wintertenen hebben last van rode en gezwollen plekken die met name bij kou erg pijnlijk kunnen zijn.
Wanneer u last heeft van wintertenen kunt u het beste:
- Blootstelling aan kou vermijden (zeker wanneer u hiervoor gevoelig bent!)
- Vooral ook geen hete kruiken of andere warmtebronnen gebruiken.
- Afwisselend koude en warme voetbaden nemen.
- Warme voetbedekking gebruiken (wollen of katoenen sokken!)
- Een créme gebruiken die de doorbloeding van de huid bevordert.
Wat doet een pedicure?
Een pedicure is specialist in het verzorgen van de voeten van mensen. Dat is wat een pedicure doet. Soms moeten je voeten verzorgd worden vanwege een medische noodzaak zoals diabetes, maar je kunt ook je voeten mooier te laten maken bij een pedicure zodat je met verzorgde voeten in die toffe zomerschoenen kunt stappen.
Wat is eelt?
Eelt is een plaatselijke verdikking van de bovenlaag van uw huid (ook wel de opperlaag). Het ontstaat van nature op plekken waar de huid last heeft van druk en wrijving. Onder de voet is vaak een dun laagje eelt aanwezig dat ter bescherming van de huid dient. Dit noemen wij fysiologisch eelt. In sommige situaties blijft de hoornlaag verdikken waardoor er pijnklachten kunnen ontstaan. Dan is er sprake van overmatig ofwel pathologisch eelt. Het is dan ook van belang om te zorgen dat dit eelt regelmatig door de pedicure wordt verwijderd.